Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
De zorgbonus; is het gelukt, of pies je naast de pot?
Tag(s):MBB-er    NVMBR    Sociale-Belangen   
Datum:11-12-2020

Waardering voor inzet tijdens COVID

Nog een laatste keer over de zorgbonus. Wat heeft het nieuws er de laatste maanden vol mee gestaan; interviews voor de krant of in het journaal. Helemaal nadat bleek dat de MBB'er er volgens VWS geen recht op had. Teleurstelling, boosheid, verontwaardiging. Het werd tijd voor actie!
​​

MBB'er in het n​​ieuws

Er werden allerlei initiatieven ontplooit. Vanuit Raden van Bestuur werden oproepen gedaa​n om voor alle zorgmedewerkers de bonus aan te vragen, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ) onderschreef dit. Dankzij (?) de MBB'ers die zijn geïnterviewd kreeg zelfs Koning Willem-Alexander door dat bij onderzoek naar COVID de MBB'er essentieel was. Hij bezocht in Den Haag o.a. de afdeling radiologie om te horen welke lessen zijn getrokken uit de eerste golf van de pandemie.

Petitie; resultaat

En dan natuurlijk de petitie; nogmaals dank aan voor het tekenen. De NVMBR heeft eind september namens de MBB'ers de petitie aangeboden.
Afgelopen dinsdag, 1 december, deden we het samen met de Nederlandse Vereniging AnesthesieMedewerkers (NVAM), Landelijke Vereniging Operatieassistenten (LVO) en Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboranten (NVML) nog eens dunnetjes over; 33.500 handtekeningen om duidelijk te maken dat de zorg meer waardering verdient.

Heb jij de zorgbonus ontvangen?

Per 1 oktober kon de zorgbonus aangevraagd worden. Op de sociale media zijn veel berichten te lezen van ziekenhuizen die de bonus hebben aangevraagd. Maar ook is er berichtgeving dat de werkgever geen bonus uitkeert.
Hoe zit dat in jouw ziekenhuis? Heb jij geen bonus ontvangen? Wat is de reden daarvan? Is er voor de gehele organisatie geen bonus aangevraagd, of specifiek voor jou als MBB'er niet, omdat je op de "Nee, tenzij-lijst" staat?

Laat van je horen via info@nvmbr.nl De resultaten helpen om te leren voor de toekomst. Jouw belangen voorop!​

Deel dit artikel: