Skip Navigation LinksStart

 Laatste nieuws

10-08-2020
Vandaag, 10 augustus, heeft de NVMBR een brief gestuurd aan de minister van VWS, Hugo de Jonge, met het verzoek de aangekondigde bonusregeling voor zorgmedewerkers ook voor MBB'ers te laten gelden. Ook aan de NVZ, FNV en NFU zijn brieven met dezelfde strekking gestuurd.
03-08-2020
Leer hoe Artificial Intelligence nu en in de toekomst wordt toegepast op de radiologie. In samenwerking met Siemens Healthineers hebben wij ervaringsdeskundigen bereid gevonden antwoord te geven op vragen als: • Wat betekent AI in de zorg en hoe werkt AI op de radiologie? • Welke impact heeft AI op de radiologie voor de laborant? Hoe wordt AI gebruikt in de praktijk en waar kom je AI zoal tegen?
02-08-2020
Jij doet belangrijk werk! Tijdens de coronacrisis is dit nog duidelijker geworden. Het is de hoogste tijd voor meer waardering. Door goede arbeidsvoorwaarden, maar ook door voldoende tijd en autonomie om je werk op een goede manier te kunnen doen. Wij willen structureel meer waardering, betere arbeidsvoorwaarden, voldoende tijd en autonomie om je werk op een goede en veilige manier te kunnen doen. Het is dan bijna Prinsjesdag, de Tweede Kamer is terug van zomerreces. Goed moment om de politiek aan te spreken. Zo laten we aan Den Haag en de werkgevers zien dat zij niet om ons heen kunnen.
02-08-2020
Op het kennisplatform Elektromagnetische Velden en Gezondheid is informatie toegevoegd voor MBB'ers in het ziekenhuis en anderen die beroepsmatig aan EMV van MRI kunnen worden blootgesteld. Samen met MBB'ers MRI uit het veld is de NVMBR betrokken geweest bij het opstellen van de Q&A’s ‘MRI-medewerkers in het ziekenhuis’. Lees verder om de veelgestelde vragen te openen.