Skip Navigation LinksPublieksinfo

 Publieksinfo

MBB’ers zijn vakbekwame professionals in de medische beeldvorming en radiotherapie. Zij gebruiken complexe medische apparatuur om beeldvormend onderzoek en bestralingsbehandelingen voor te bereiden, uit te voeren en te verwerken. MBB’ers zijn de schakel tussen technologie, veiligheid en de zorg voor de patiënt.

Radiologie

Met zo min mogelijk röntgenstraling worden lichaamsdelen zichtbaar gemaakt. De beelden worden met computers bewerkt om een goede diagnose te kunnen stellen. Met behulp van röntgenbeelden vinden ook behandelingen plaats.

Echografie

Echografie werkt met geluidsgolven. De weerkaatsing ervan stelt de MBB’er in staat beelden te maken om een diagnose te kunnen stellen.

MRI

Met MRI kunnen lichaamsdelen en functies worden afgebeeld zonder röntgenstraling. Hiervoor worden een zeer sterk magnetisch veld, radiogolven en geavanceerde apparatuur gebruikt.

Nucleaire geneeskunde

Radioactieve stoffen worden toegepast om de werking van het lichaam zichtbaar te maken. Tevens worden er gerichte behandelingen uitgevoerd.

Radiotherapie

Met bestralingsapparatuur wordt kanker behandeld. Voorafgaande aan de behandeling worden de beschreven afbeeldingstechnieken gebruikt om nauwkeurige bestralingsplannen te maken.

b3a6b7b6-1dde-43a5-84c6-e2a9df8a8200
Scholingsagenda Toon alles »
Er zijn nog geen bijeenkomsten...
​​​
​​​