Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Onderhandelingen cao ziekenhuizen zijn geklapt
Tag(s):Sociale-Belangen   
Datum:21-6-2019

De onderhandelingen over een nieuwe cao ziekenhuizen zijn geklapt. Daarom zijn de bonden nu al begonnen met acties in verschillende ziekenhuizen. Zodat het goed zichtbaar is dat de werknemers niet akkoord gaan met de voorstellen van werkgever Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Maar ook achter de schermen wordt hard gewerkt. Afgelopen week hebben de bonden NVZ een brief gestuurd.

Inhoud brief
In de brief laat de FNV - samen met de andere bonden – weten teleurgesteld te zijn in het eindbod van de NVZ. Ook geven ze aan dat de voorstellen van de NVZ niet voldoende basis bieden voor vervolgafspraken. Omdat werknemers eisen en hun voorstellen te ver uit elkaar liggen. 

Belang van patiënt staat op 1
Omdat er geen overeenstemming is, kondigen de bonden in de brief aan dat ze verder gaan met (het voorbereiden van) acties. De NVZ had aangegeven dat zij bang waren voor de gevolgen voor patiënten op het moment dat de werknemers gaan actievoeren. Maar de werknemers (wij) vinden het belang van de patiënt heel belangrijk, dus geen patiënt zal last ondervinden van onze acties.

Daarnaast is het voor NVZ makkelijk de bonden en dus ook de werknemers de schuld te geven. Als zij (meer) tegenmoet waren gekomen aan onze eisen, dan waren deze acties niet eens nodig geweest. 

Lees de hele brief

 

Laatste informatie over de cao ziekenhuizen: https://www.fnv.nl/cao-sector/zorg-welzijn/ziekenhuizen

Deel dit artikel: