Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
MBB'er/TMS'er NG gezocht!
Tag(s):MBB-er    NVMBR    Radiologie    Radiotherapie    Stralingsveiligheid    Nucleaire-Geneeskunde    Wetgeving   
Datum:25-3-2021

​Wat doet de AdviesRaad?

Wat doe je dan, als lid van de AdviesRaad (AR)? Samen met de anderen leden van de AR vertegenwoordig je alle MBB'ers. Als er bijvoorbeeld een richtlijn opgesteld wordt, lever jij input. Jij hebt de kennis, de 'know-how' vanuit het werkveld. 
Wordt er vanuit andere organisaties (NCS, FMS, NVNG, NVKF, NVvR enzovoorts) een richtlijn opgesteld, dan lees jij deze door en voorziet de andere partij van feedback. Zo komen er documenten die voor alle betrokkenen informatief, werkbaar en wettelijk goed geregeld zijn.
Ook werk je mee aan het opzetten van scholing; elk jaar streeft de AR er naar om scholing op het gebied van straling aan te bieden. Dit betekent niet persé dat jij les geeft, maar wel dat je iemand in jouw netwerk hebt die dit goed kan doen. Samen zetten jullie een programma op.
Vragen van leden over straling kunnen aan de AR voorgelegd worden; voor jou geen probleem want je weet van de hoed en de rand. En moet je het toch nog even  opzoeken? Dan volgt vaak  met de anderen een leerzame discussie.

Hoeveel tijd vraagt het?

Vijf keer per jaar wordt er vergaderd en deze vergaderingen duren 2 uur. Je leest ter voorbereiding op de vergadering documenten door en vormt een mening of visie op de te bespreken punten. De actiepunten die uit de vergadering komen, pakken alle leden gezamenlijk op. Dat kan inhouden dat je tussendoor een richtlijn becommentarieerd (afhankelijk van hoe snel je leest ongeveer één a twee uur). 
Het is in de CAO geregeld dat de werkgever je hiervoor tijd kan geven (artikel 5.3 CAO ziekenhuizen; Faciliteiten (leden) werknemersorganisaties, beroepsvereniging en extra bevoegdheden ondernemingsraad | NVZ Cao Ziekenhuizen (cao-ziekenhuizen.nl) 

Deel dit artikel: