Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Een kwalitatief goed eerste "In gesprek met…"
Tag(s):Echografie    MBB-er    Nucleaire-Geneeskunde    NVMBR    Radiologie    Radiotherapie   
Datum:18-3-2021

​Heftige tijd; en wat gaat er nog komen?

Uiteraard veel verhalen over hoe pittig het is geweest tot nu toe.
Het ging ook over de onzekerheid; hoe groot is de kans dat ikzelf besmet raak? Elke ochtend wakker worden en eerst de status thuis bekijken; geen snottebellen? Kan iedereen de deur uit? En dan op het werk komen en afwachten of de planning rond komt. Want hoeveel ziekmeldingen/ quarantainegevallen komen er vandaag binnen? 

Mee naar de toekomst

Als tegenhanger ook ontzettend mooie verhalen. 
• Het is een (extreme vorm van) teambuilding gebleken. Elkaar uit de brand helpen, een luisterend oor bieden, samen dit proces door. Fijn om elke dag de deur uit te kunnen en je sociale contacten met je collega's te hebben. Aan het eind van de dag even een geintje met elkaar uit kunnen halen. Hoe anders is dit voor de mensen die thuiswerken. 
• Werkoverleggen via Teams en wat daarbij kwam kijken. Een enthousiast team collega's die iedereen helpt met het downloaden van de app, het aanmaken van een account en uitleggen hoe het werkt. Er hebben nog nooit zoveel collega's een werkoverleg bij kunnen wonen. 
• Hetzelfde geldt voor klinische lessen. Vaak was het een zoekplaatje naar de ideale tijd, 's ochtends voor start programma's, tijdens de lunch of aansluitend aan de werkdag, 's avonds kom je er niet voor terug? Nu kan iedereen na het spitsuur thuis even inloggen en vanaf de bank de les volgen.

Een aantal dingen die zeker meegenomen mogen worden naar de toekomst.

Take care of yourself!


In gesprek met…

'In gesprek met…'  is een initiatief om meer met elkaar in contact te komen, maar vooral ook om jullie met elkaar in contact te laten brengen. Lessons learned and shared zijn waardevol, als professional en als persoon. De vorm van de 'In gesprek met…' sessies is flexibel. Heb jij behoefte om een onderwerp te bespreken, alleen met MBB'ers uit de regio of juist met collega's uit het hele land? Neem contact met ons op info@nvmbr.nl.


Deel dit artikel: