Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Petitie in Den Haag & Jinek
Tag(s):MBB-er    NVMBR   
Datum:1-10-2020

Afgelopen dinsdag 29 september stonden we zoals aangekondigd in Den Haag op het plein bij de Tweede Kamer. Daar heeft Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, de petitie die inmiddels bijna 16.000 is ondertekend in ontvangst genomen.

Gisteravond was Lilian Marijnissen te gast bij Jinek, waarin ze refereerde naar de petitie. Ze gaf het volgende aan:

 "…Het is absoluut waar dat het schandalig is dat zorgverleners één al zo lang moeten wachten op die bonus. Er is nu ook een lijst gepubliceerd door het kabinet waar dan op staat welk zorgverleners wel en welke niet in aanmerking komen voor die bonus. Ik heb gisteren 16 duizend handtekeningen in ontvangst mogen nemen van bijvoorbeeld röntgenlaboranten, nou die komen niet in aanmerking voor die bonus. 'Zeg, wij werken elke dag met coronapatiënten'. <Eva Jinek: Wat is de reden wat zij er niet in aanmerking komen dan?> Dát vragen zij zich dus ook af. Dus wij hebben vandaag gestemd over ons voorstel van geef nou gewoon alle zorgverleners…<>… die zorgbonus. Het voorstel is verworpen."

Volledige uitzending JInek 30-9-2020 via RTLXL gemist​. Quote vanaf 3:22 minuten. 

Blijf aanvragen
We blijven herhalen dat de zorgbonus voor MBB’ers die tijdens de coronacrisis bijzondere prestaties leverden naast het gewone dagelijkse werk, valt of staat met het initiatief van het aanvragen van de bonus door de eigen organisatie. Heb je ondersteuning nodig, mail ons!

Deel dit artikel: