Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Steeds meer ziekenhuizen gaan röntgencontrastmiddelen afvangen.
Tag(s):-
Datum:10-3-2022

​Afgelopen week zijn de eerste ziekenhuizen in buddyteams aan de slag gegaan met het inzetten van plaszakken. De deelnemende ziekenhuizen zijn: Noord West ziekenhuisgroep, MST, Albert Schweitzer, Tjongerschans, Canisius Wilhelmina, St Jansdal, Nij Smellinghe, Maasstad, Laurentius en Alrijne. 


Buddyteams
De buddyteams ondersteunen elkaar en versnellen zo de inzet van plaszakken om contrastvloeistof uit het water te houden. De buddyteams worden begeleid door ziekenhuizen die al verder zijn in het proces en dus richting kunnen geven. De deelnemende ziekenhuizen zijn in verschillende stadia van implementatie maar zijn allemaal enthousiast en gemotiveerd om de plaszakken in te gaan zetten. Wil je ook meedoen in een buddyteam? Neem dan contact op met plaszakken@van-waarde.com

Meer informatie
Meer informatie is ook te vinden op
https://medicijnresten.org —> op het pijltje naar rechts klikken —> op de "goede voorbeelden" links boven klikken —> op “Wat kan ik doen als zorgprofessional" klikken —> onder het kopje "Afval en Zuivering”  en dan “Röntgencontrastmiddelen" staat in de laatste regel “toolbox”, als je daar op klikt gaat hij downloaden. 


Deel dit artikel: