Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Hoe blijf jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen?
Tag(s):-
Datum:22-12-2021

​Stilstaan bij vooruitgang

Alweer bijna twee jaar staat de wereld stil; zo veel mogelijk in de eigen bubbel blijven, contacten beperken, handen stuk wassen en afstand houden. Een landelijke scholingsdag zoals een symposium bezoeken zit er niet in. Niet netwerken, niet samenkomen om ervaringen uit te wisselen, geen moment om met elkaar te verbinden en samen vooruit te kijken.

 

Bijblijven met de nieuwste ontwikkelingen

De NVMBR is daarom scholing gaan organiseren middels Webinars. Omdat het belangrijk is dat jij bijblijft met de nieuwste ontwikkelingen, op onderwerpen die niet altijd binnen je eigen organisatie verzorgd worden. Denk aan de Webinars 'AI' en 'Ontregel de zorg'  waar er meer van zullen komen. Of aan de Webinar over het juridisch kader; want hoe zit het met de verantwoordelijkheid nu jij steeds meer taken van de arts overneemt?

 

Kwaliteit is belangrijk

Net als bij het organiseren van een symposium wordt er voor het Webinar gestreefd naar kwaliteit en interactie. Het uitnodigen van sprekers blijft hetzelfde, maar in plaats van een locatie regelen wordt er samengewerkt met een videoproductiebedrijf. Door hiervoor te kiezen zijn bepaalde zaken goed geregeld; de verbinding is stabiel, het geluid is goed en de kwaliteit van de presentaties is gelijk aan elkaar.  Is het geluid niet goed of hapert het beeld? Grote kans dat een instelling aan jouw kant dit kan verhelpen.

 

Digitaal en interactief

Het opzetten van een Webinar vraagt ook een andere aanpak dan bij een symposium; presentaties worden van tevoren  opgenomen of de sprekers gaan in een studio live met elkaar het gesprek aan en beantwoorden de vragen die jij in een chat stelt. Alles wordt van te voren in een script geschreven. Dit maakt het voor jou als deelnemer prettig om naar te kijken en biedt evengoed de mogelijkheid om actief mee te doen.

 

Verbinden door te vernieuwen

Er waren vragen over de kosten van Webinars. Hopelijk maakt bovenstaand duidelijk dat kosten voor de locatie nu ingezet worden om een kwalitatief goede digitale bijeenkomst te organiseren. Het is belangrijk dat jij als deelnemer nog steeds, ondanks COVID, bij blijft en goede scholing kan volgen. 


Deel dit artikel: