Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Nuancering Brief 15-3-2021
Tag(s):-
Datum:16-3-2021
We hebben feedback ontvangen over de brief die maandag is verspreid, specifiek over het gedeelte dat gaat over de verstrekking van de brief door de werkgever.

De bron waarop we ons baseren is het gedeelte op de website van de rijksoverheid dat gaat over ‘Afspraak maken op uitnodiging’. Hierin staat dat ‘U kunt alleen een afspraak maken als u hiervoor een brief heeft ontvangen van het RIVM of uw zorgwerkgever’ (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-maak-ik-een-afspraak-voor-vaccinatie-tegen-corona).

Nuancering
We realiseren ons na feedback dat dit geïnterpreteerd kan worden dat een brief van de werkgever direct leidt tot vaccinatie. Dit is helaas niet zo. We moeten daarom nuanceren wat we gisteren met een gevoel van urgentie over het hoofd hebben gezien.
Wij als MBB'ers en de vereniging, willen gezien en erkend worden! En dat er iets speelt blijkt bijvoorbeeld wel uit de ruim 17.000 betrokkenheidsacties van twee gedeelde Facebook berichten en de daarmee bijna 120.000 bereikte mensen.

Wake-up call
Waar het om gaat is dat overheid en ook diverse werkgevers geen/onvoldoende inzicht hebben in de werkzaamheden die de MBB’er uitvoert. De brief is daarom  bedoeld -daar waar nodig- als wake-up call naar de werkgever toe. Zodat ook zij zich realiseren welke rol de MBB’er speelt binnen de coronacrisis. En dat zij zich op hun niveau hard gaan maken dat hun medewerkers in de frontlinie en zij die in nauw contact staan met kwetsbare groepen, voorrang kunnen krijgen op een vaccinatie. 

Wij zijn MBB’ers en we zijn belangrijk.

Deel dit artikel: