Skip Navigation Linkspagina

ef45b406-3b6e-46a8-b6f1-60b280d1f8d4
Raak vertrouwd met AI - SESSIE 2/4 Praktijkvoorbeelden van AI in de radiologie
Locatie:
Online webinar via Teams

Datum: 08 november 2021 vanaf 19:30 tot 20:30 uur

Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en vervolgens inschrijven voor de bijeenkomst. Je gegevens zijn dan al bij ons bekend en hoef je niet meer in te vullen.

Raak vertrouwd met AI - Sessie 2
Artificial Intelligence (AI) heeft zijn intrede gedaan, óók in de radiologie. Gelukkig maar, want in een tijd waarin we te maken hebben met een groeiende patiëntenpopulatie, vergrijzing en waarin personeelstekorten oplopen, kan AI uitkomst bieden om diagnose en therapie preciezer en effectiever, sneller én patiëntvriendelijker te maken.

Radiologen gebruiken AI al bij onder andere de verslaglegging van beelden. Ook krijgen MBB’ers steeds vaker te maken met AI. Raak vertrouwd met AI met onze webinar sessions. 

Webinar reeks van 2/4
Na de succesvolle avondwebinar op 1 oktober 2020 over AI op de radiologie slaan de NVMBR en Siemens Healthineers weer de handen in een. Samen organiseren ze verschillende vier webinars voor MBB'ers op het gebied van AI. De sessies zijn los van elkaar te volgen. Ga je alle vier de sessies volgen? Schrijf je dan in via deze inschrijfpagina. Je krijgt dan bovendien een leuke korting op de losse stukprijs. Wil je alleen deelnemen aan deze sessie? Schrijf je dan in via de inschrijfknop op deze pagina.

Session 2 - 8 november 2021
 • Praktijkvoorbeelden van AI in de radiologie (perifeer en academisch)

  Deel 1 - AI in de radiologie: belofte of realiteit?
  Waar staat het veld? Is het nog allemaal in ontwikkeling of zijn er al producten te koop? En zijn die dan ook in gebruik? Wat zijn de eerste ervaringen? En wat is impact hiervan op je eigen werk? Oftewel: wat zijn de beloften van AI en wat is al realiteit?

  Gastspreker: Kicky van Leeuwen

  Deel 2 - Implementatie van AI

  Waarvoor wordt AI gebruikt binnen de radiologie? Wat zijn de uitdagingen bij het implementeren van een AI product op de radiologie? Waar kom je als MBB'er mee in aanmerking tijdens het toepassen van AI? Wat voor ontwikkelingen zijn er waarmee je in aanraking kan komen? Dit zijn de vragen die we willen beantwoorden in deze tweede sessie. Met implementatie- en toepassingsdeskundigen scheppen we een beeld over wat je kan verwachten van AI de aankomende jaren en wat de rol van de MBB'er hierin kan worden.

  Contextflow (https://contextflow.com/) Bij verdacht onduidelijk gebied in CT thorax wordt er een ROI over het gebied getrokken. Vervolgens wordt de ROI vergeleken met een database die overeenkomt met het verdachte gebied. Biedt veel ondersteuning voor beginnende radiologen en MBB’ers die willen nagaan of de juiste scanprotocol voor het verdachte gebied wordt toegepast. Product is in research setting en wordt toegepast in LUMC.
   
  AI oplossing bij Vertebral Fracture Assessments (VFA) bij DEXA scans. Nu zijn de plaatsbepalingen van de wervels erg arbeidsintensief. LUMC heeft in co-cratie met een bedrijfje aan een oplossing gewerkt.
   
  Gastspreker: Stephan Romijn en Petra Dibbets

De sessies worden altijd op maandagavond tussen 19:30 uur en 20:30 uur gegeven via TEAMS.

Programma

Via deze pagina schrijf je je in voor alleen sessie 2: Praktijkvoorbeelden van AI in de radiologie (perifeer en academisch)


Kosten
NVMBR leden Niet leden
12,50 euro 15 euro