Skip Navigation Linkspagina

929b63a5-7a22-4100-ba80-c5bb87f45fc2
Workshop Functiewaardering
Locatie:

Regio Utrecht, locatie volgt.

Datum: 16 juni 2022 vanaf 13:00 tot 17:00 uur
Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en vervolgens inschrijven voor de bijeenkomst. Je gegevens zijn dan al bij ons bekend en hoef je niet meer in te vullen.
Programma

Hoe weet je of jouw functiebeschijving goed is ingedeeld?


Thom Bijenhof, projectleider Functiewaardering Gezondheidszorg bij de FNV legt uit hoe de waardering tot stand komt.
Deze workshop is een vervolg op de workshop Functiebeschrijving van 10 maart 2022.

Centrale vraag  tijdens deze workshop: Wat gebeurt er bij het waarderen van de functie en wie waardeert de functie?

Binnen het waarderings- of indelingstraject onderscheiden we vijf stappen: voorbereiden, waarderen, vergelijken, samenvatten en toetsen. De eerste en de laatste stap zijn processtappen die voor jou als werknemer (meestal) niet zichtbaar zijn. In stap 2 vindt de feitelijk waardering plaats De indeler (jouw werkgever) bepaalt aan de hand van de functiebeschrijving per gezichtspunt welke eisen er aan de functie gesteld worden.
 
  • Binnen het waarderings- of indelingstraject onderscheiden we vijf stappen: voorbereiden, waarderen, vergelijken, samenvatten en toetsen. De eerste en de laatste stap zijn processtappen die voor jou als werknemer (meestal) niet zichtbaar zijn. In stap 2 vindt de feitelijk waardering plaats De indeler (jouw werkgever) bepaalt aan de hand van de functiebeschrijving per gezichtspunt welke eisen er aan de functie gesteld worden. De verschillende niveaus van functie-eisen (mate van kennis, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid) zijn weergegeven in zogeheten ‘normteksten’; abstracte omschrijvingen van de niveaus, voorzien van een aantal voorbeelden van werkzaamheden die passen bij het niveau die bedoeld zijn om de interpretatie van de normtekst te vergemakkelijken.
  • Om ook op inhoud te kunnen vergelijken moet je weten tot welke kernfunctie jouw functie behoort. Dit kan in de voorbereidingsfase door de werkgever worden aangegeven. Een kernfunctie is een verzamelnaam voor sterk op elkaar lijkende functies (doelstelling en inhoud). Voor elke kernfunctie is een kadertekstreeks opgesteld: deze beschrijft de verschillende aangetroffen niveaus (functiegroepen) van een kernfunctie op hoofdlijnen en geeft inzicht in de verhoudingen binnen deze kernfunctie. Kaderteksten zijn een hulpmiddel voor de indeler om bij het indelen de indelingskeuze in eerste instantie te toetsen: zit ik in de goede richting.


Locatie en tijdsplanning
Het is een fysieke bijeenkomst in de de regio Utrecht.
Het programma start om 13.00 uur en we sluiten rond 17.00 uur af.

Kosten
De workshop is voor NVMBR leden gratis.
Niet-leden betalen € 50,-

Accreditatie is aangevraagd.
 
890bf6fb-f6fb-465c-b82e-7ba3daaff872