Skip Navigation Linkspagina

75fc8615-4f8f-4ad7-8b6b-f81e8f361874
Webinar Risicocommunicatie over straling bij röntgenopnames naar zwangeren en ouders van jonge patiënten
Locatie:
Online bijeenkomst via Teams

Datum: 28 januari 2022 vanaf 13:30 tot 15:30 uur
Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en vervolgens inschrijven voor de bijeenkomst. Je gegevens zijn dan al bij ons bekend en hoef je niet meer in te vullen.


 
Programma
Op de afdeling radiologie kom je als MBB’er regelmatig in contact met de ouders/verzorgers van kinderen en (wellicht in mindere mate) met zwangere patiënten. Voor deze groep is het van belang meer informatie te krijgen over de risico’s rondom ioniserende straling.
Maar wat zijn de risico’s ook al weer exact en hoe kun je deze risico’s zodanig uitleggen dat de patiënt/ouders/verzorgers ze ook daadwerkelijk begrijpen?

Deze webinar gaat in op de risico’s en op de manier waarop je risicocommunicatie kan aanpakken. Hierbij worden de uitkomsten van het REVIVE project, de REVIVE e-learning, het artikel van Maria Dalmaijer in NVMBR magazine en adviezen van de WHO en IAEA meegenomen.
Het webinar wordt gegeven door Fleur Wit, docent stralingsdeskundigheid bij de MBRT Inholland en docent-onderzoeker bij het REVIVE project.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de webinar is het wenselijk de gratis toegankelijke e-learning 'Röntgenstraling en vrouwen in verwachting (REVIVE)' te maken en het artikel 'Risicocommunicatie over mogelijke effecten van röntgenstraling tijdens de zwangerschap: ervaringen van vrouwen' van Maria Dalmaijer door te lezen.

Hieronder vind je de links:
Praktische informatie
Het programma van deze webinar start om 13.30 uur en wordt rond 15.30 uur afgesloten.

Kwaliteitsregsiter
Accreditatie voor het kwaliteitsregister paramedici wordt aangevraagd.
 

Kosten
NVMBR leden Niet leden
15 euro 30 euro