Skip Navigation Linkspagina

360fefe3-0742-490c-8f0b-310e4ebf567e
Workshop Evidence Based Practice
Locatie:
Reehorst
Bennekomseweg 24
6717 LM EDE

Datum: 12 november 2020 vanaf 12:30 tot 16:30 uur
Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en schrijf vervolgens in voor de bijeenkomst. Je ontvangt als NVMBR-lid korting op de deelnamekosten.
Programma


Iedere MBB’er neemt continu beslissingen, bijvoorbeeld over het uitvoeren van onderzoeken en behandelingen. Bij deze beslissingen spelen verschillende factoren een rol. Allereerst is er de eigen expertise, daarnaast heeft de patiënt of cliënt een stem en spelen beschikbare middelen (bijvoorbeeld geld en tijd) een rol. Om tot optimale zorg te komen, dienen beslissingen, naast deze drie factoren, ook te worden gebaseerd op wat er vanuit onderzoek bekend is over een bepaalde behandeling of aandoening. Dit laatste maakt beslissingen ‘evidence based’.
 
Doel van de workshop
Doel van deze workshop  is de MBB’er kennis te laten maken met EBP en de mogelijkheden ervan in de dagelijkse praktijk. Daarnaast het stimuleren van EBP- onderzoek onder MBB’ers met als doel betrokkenheid bij de kwaliteit van zorg voor de patiënt te bevorderen.
 
Inhoud workshop
  • Wat is EBP?
  • Wat kun je ermee?
  • Praktijkvoorbeelden vanuit het Martini Ziekenhuis Groningen
  • Hoe pak je het aan op je eigen afdeling?
 
Wat kan de MBB’er na deze workshop?
  • Kritisch kijken naar eigen handelen
  • Klinische onzekerheid herkennen en benoemen
  • Klinische onzekerheid omzetten in een beantwoordbare vraag (PICO)
 
De workshop wordt gegeven door Nicolette Kajim, Henriët Niemeijer- van Dijken, MBB’ers  met specialisatie CT en MRI Martini Ziekenhuis en Jessica Cramer- Kruit, EBP-adviseur Martini Academie

Kwaliteitsregistratie
Voor deze workshop wordt geaccrediteerd in het kwaliteitsregister Paramedici voor MBB'ers aangevraagd. Denk aan het vermelden van het KP-nummer bij je inschrijving.

Praktische informatie
Het programma van deze interactieve workshop start om 13.00 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten. De tijd voor registratie van deelname aan deze dag is vanaf 9.30 uur.
De workshop vindt plaats in het Congrescentrum de Reehorst in Ede.
Het is mogelijk in de ochtend deel te nemen aan het Symposium MRI of Nucleaire Geneeskunde.  Wil je deelnemen aan het Symposium MRI of NG geef dit dan aan bij de aanmelding.

Kosten
Alle kosten zijn inclusief koffie, thee, lunch en lesmateriaal.
 
Kosten Leden NVMBR Niet leden
  € 210,00 € 210,00