Skip Navigation Linkspagina

af7e5eab-75f7-4ad5-8ce2-adcb21f4870a
Raak vertrouwd met AI - SESSIE 3/4 Juridische en ethische aspecten van AI
Locatie:
Online webinar via Teams

Datum: 17 januari 2022 vanaf 19:30 tot 20:30 uur

Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en vervolgens inschrijven voor de bijeenkomst. Je gegevens zijn dan al bij ons bekend en hoef je niet meer in te vullen.

Raak vertrouwd met AI - Sessie 3
Artificial Intelligence (AI) heeft zijn intrede gedaan, óók in de radiologie. Gelukkig maar, want in een tijd waarin we te maken hebben met een groeiende patiëntenpopulatie, vergrijzing en waarin personeelstekorten oplopen, kan AI uitkomst bieden om diagnose en therapie preciezer en effectiever, sneller én patiëntvriendelijker te maken.

Radiologen gebruiken AI al bij onder andere de verslaglegging van beelden. Ook krijgen MBB’ers steeds vaker te maken met AI. Raak vertrouwd met AI met onze webinar sessions. 

Webinar reeks van 3/4
Na de succesvolle avondwebinar op 1 oktober 2020 over AI op de radiologie slaan de NVMBR en Siemens Healthineers weer de handen in een. Samen organiseren ze verschillende vier webinars voor MBB'ers op het gebied van AI. De sessies zijn los van elkaar te volgen. Ga je alle vier de sessies volgen? Schrijf je dan in via deze inschrijfpagina. Je krijgt dan bovendien een leuke korting op de losse stukprijs. Wil je alleen deelnemen aan deze sessie? Schrijf je dan in via de inschrijfknop op deze pagina.

Session 3 - 17 januari 2022
  • Juridische en ethische aspecten van AI

    Hoe werkt de regelgeving rondom AI? Waar zitten de valkuilen bij het goedkeuren van een AI product in de klinische praktijk? Wat zijn de belangrijkste ethische aspecten die worden overwogen bij de goedkeuring? Wat is de rol van de MBB'er bij de goedkeuring en juist toepassen volgens de ethische richtlijnen? Wat kunnen we op rechtelijk vlak verwachten van de aankomende jaren?

    Deze vragen staan centraal in deze sessie. Hier zullen experts op het gebied van ethiek en recht- en regelgeving hun ervaringen en visie delen over het goedkeuringsproces, de ontwikkelingen en wat de rol van de MBB'er is in dit complexe proces.

De sessies worden altijd op maandagavond tussen 19:30 uur en 20:30 uur gegeven via TEAMS.

Programma
Via deze pagina schrijf je je in voor alleen sessie 3: Juridische en ethische aspecten van AI

 
Kosten
NVMBR leden Niet leden
12,50 euro 15 euro