Skip Navigation Linkspagina

2fe2594a-edd2-4d2f-bccf-8feaf2d9793b
Webinar Juridisch kader MBB'er
Locatie:
Online via Teams

Datum: 10 februari 2022 vanaf 20:00 tot 21:30 uur
Ben je lid van de NVMBR log eerst in via 'Mijn NVMBR' op het ledennet en vervolgens inschrijven voor de bijeenkomst. Je gegevens zijn dan al bij ons bekend en hoef je niet meer in te vullen.
Programma

De afgelopen jaren is er sprake van taakverschuiving. De Advanced Practitioner en MBB’er voeren steeds meer taken van de arts uit. Ook de assisterende voert  voorbehouden handelingen (VBH) uit en draagt daarmee een eigen verantwoordelijkheid. Er komen dan ook steeds meer vragen over hoe dit juridisch zit.


Achter alles wat je doet, schuilt wetgeving en dus is het belangrijk te weten waarom je doet wat je doet. 
De Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) heeft als doelstelling de kwaliteit van de beroepsuitoefening te bevorderen en te bewaken en de patiënt te beschermen tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Het uitgangspunt van de Wet BIG is dat in principe iedereen handelingen op het gebied van de individuele gezondheidszorg mag uitvoeren. Voor voorbehouden handelingen geldt een bevoegdheidsregeling, om te voorkomen dat door ondeskundig handelen onaanvaardbare risico’s voor de gezondheid van de patiënt ontstaan. 

Met het overnemen van taken van de arts, ben je ook meer voorbehouden handelingen gaan uitvoeren. Hoe zit dit wettelijk? Wie is verantwoordelijk?
Je leert er meer over tijdens dit webinar.

Deelname voor leden is gratis, niet-leden kunnen zich inschrijven voor €50