Nieuws

Stemmen over onze beroepsnaam!
Tag(s):MBB-er   
Datum:11-6-2018
Met herziening van de AMvB (Besluit 551 ex.art. 34 Wet BIG) wordt de beroepsnaam wettelijk vastgelegd. Bij elke beroepsgroep is de naam gelijk aan de opleidingstitel, maar dat is in de huidige AMvB niet het geval. De beroepsgroep hanteert de beroepsnaam MBB'er​ (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige), in de huidige AMvB zijn de opleidingstitels radiodiagnostisch- en radiotherapeutisch laborant vastgelegd en ontbreekt de opleidingstitel medisch nucleair werker. Door herziening van de AMvB en wettelijke vastlegging, kan nu nog een andere naam worden overwogen door de beroepsgroep. Vanuit een werkgroep is verzocht aan de NVMBR om de internationale term 'Radiographer' te overwegen.

Tijdens de Algemene Vergadering d.d. 17 mei 2018 is besloten dat de gehele beroepsgroep, zowel NVMBR-leden als niet leden mogen stemmen over de beroepsnaam.

Je kunt stemmen met je KP registratienummer. Ben je niet geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici gebruik dan je NVMBR lidnummer. Niet leden, die niet geregistreerd zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici dan kun je een toegangscode vragen aan de NVMBR via administratie@nvmbr.nl door een kopie van je diploma op te sturen.

Het is belangrijk om je mening te geven over de definitieve beroepsnaam die in de aanpassing van de AMvB, het Besluit 551 ex.art. 34 Wet BIG wordt opgenomen. Je kunt tot 15 juli 2018 je stem uitbrengen.

Je kunt kiezen voor de in 2008 tijdens de ledenvergadering van de NVMBR vastgestelde beroepsnaam MBB'er (Medisch Beeldvormings- en bestralingsdeskundige) of de internationaal gebruikte beroepsnaam Radiographer.

Je kunt hier je stem uitbrengen!

Deel dit artikel: