Nieuws

Machtigingen beherenMachtigingen beheren
Stichting ZWiC ook voor MBB'ers!
Tag(s):MBB-er    Sociale-Belangen   
Datum:9-9-2021

Getroffen door Corona tijdens je werk? Ook MBB'ers komen in aanmerking voor een eenmalige uitkering van stichting ZWiC (De Stichting Zorg na Werk in Coronazorg).

 

Doel van de stichting

De stichting is er voor (familieleden van) zorgverleners die zelf besmet zijn geraakt met het coronavirus terwijl zij in het belang van heel Nederland patiënten aan het behandelen waren. De stichting heeft als primair doel een eenmalige aanvullende financiële bijdrage om de gevolgen te verzachten aan nabestaanden van zorgverleners die komen te overlijden als gevolg van coronazorg of aan zorgverleners die op de intensive care terecht komen. Ze hopen hiermee nabestaanden of zorgverleners in ieder geval 2 jaar de tijd te geven om te kunnen herstellen zonder directe financiële problemen. 

 

Het fonds is bedoeld voor alle (familie van) zorgmedewerkers die actief zijn in de frontlinie van de coronazorg, zoals operatieassistenten, verpleegkundigen en ambulancebroeders in en om ziekenhuizen, maar ook thuiszorgmedewerkers, verzorgenden en verpleegkundigen in verzorgings- en verpleeghuizen.

Naast de zorgmedewerkers die in de coronazorg actief zijn aan het bed kan Stichting ZWiC, na uitbreiding van de doelgroep, er ook zijn voor (familie van) zorgmedewerkers die actief zijn in de coronazorg voor het bed, van röntgenlaboranten (MBB'ers), diëtisten en schoonmakers in het ziekenhuis tot voedingsdeskundigen en baliemedewerkers in het verpleeghuis of de huisartsenpraktijk. Ook zij kunnen sinds januari 2021 een aanvraag indienen voor steun van Stichting ZWiC.

 

Aanvragen

In de afgelopen maanden is het aantal aanvragen van (familie van) getroffen zorgverleners voor een eenmalige financiële uitkering gestaag op gang gekomen. De stichting verwacht dat de aanvragen de komende periode binnen blijven komen en daarom blijven de initiatiefnemers, samen met hun partners, inzetten op het zo breed mogelijk bekend maken van het fonds.

De stichting geeft aan dat het geld dat nog in kas zit, ‘voldoende is om ook de komende jaren de financiële gevolgen van een intensivecaretraject of onverhoopt overlijden voor (familie van) zorgmedewerkers te verzachten’.

 

(Familie van) zorgmedewerkers die een beroep willen doen op de stichting moeten noodzakelijke zorgwerkzaamheden hebben verricht. Daarnaast moet het voldoende aannemelijk zijn dat de besmetting het gevolg is van die werkzaamheden.

 

Voor meer informatie en het doen van een aanvraag zie de website van stichting ZWiC: https://geefvoorzorgverleners.nl/


Deel dit artikel: