Nieuws

Communicatie Battle
Tag(s):NVMBR   
Datum:23-11-2016
​De NVMBR is één van de opdrachtgevers voor de Communicatie Battle. Op Twitter werd een oproep gedaan voor opdrachten waarbij een gedragsverandering centraal stond. De afgelopen maanden werd er binnen de NVMBR vaak gediscussieerd op welke manier we net afgestudeerde MBB'ers het beste enthousiast konden maken om lid te worden van de NVMBR.​

 
De keuze was makkelijk, het opdrachtformulier werd ingevuld en binnen 1 week werd er al contact opgenomen. Afgelopen vrijdag hebben 50 vierde jaars communicatie alle opdrachtgevers ontmoet en werden de groepen studenten in de gelegenheid gesteld het doel van de opdracht helder te krijgen door vragen te stellen.

 
Voor de oplossingen werken studenten middelen uit zoals apps, experiences, websites, online communities en printcampagnes. Deze prototypes moeten een goed beeld geven van de concrete werking van een oplossing voor het communicatievraagstuk. De studenten ontwikkelden de concepten en prototypes in snelle ‘build-test-learn’-feedbackloops volgens de scrum-methode.

 
De groepen werken eerst toe naar een concept battle. Ze tekenen namelijk op meer opdrachten in en als opdrachtgever kies je met welke groep je doorgaat. Het gekozen concept wordt vervolgens verder ontwikkeld tot prototype waarvan de werking getest wordt op de (echte) doelgroep. 

 
In februari wordt de Hackaton georaniseerd. De Hackathon is onderdeel is van de Communicatie Battle. Bij een hackathon werken verschillende partijen intensief samen om vraagstukken op te lossen. De term is een samenvoeging van hack en marathon. 'Hacken' verwijst hier niet naar een criminele activiteit, maar naar verkennen. Teams die bestaan uit bijvoorbeeld techneuten, marketeers, sociologen, software en hardware-ontwikkelaars, maar ook de opdrachtgever en eindgebruikers, pakken samen een vraagstuk op. Doel is om snel waardevolle en bruikbare oplossingen te genereren.

 
Ik kan niet wachten. Een leuke innovatieve methode om een communicatie vraagstuk op te laten lossen.

 
Sija Geers- van Gemeren
Deel dit artikel: